Меню сайту
Головна » 2015 » Березень » 21 » Рекомендації щодо проведення тижня історії в школі
01:09
Рекомендації щодо проведення тижня історії в школі
Тиждень історії – одна із багаточисельних форм позаурочної роботи.
Позаурочна робота – це такий вид діяльності учнів, яка здійснюється на основі добровільної участі та самостійності, має за мету пізнання минулого і сучасного, спрямовується вчителем і сприяє поглибленню знань учнів в галузі історії, розвитку їх всебічних інтересів та здібностей.
Завдання тижня історії :
• Посилення зацікавленості до історії, історії рідного краю, розуміння закономірних речей, зв»язку їх із сучасністю;
• Поєднання різних складових елементів, які найбільш оптимально відповідають пізнавальним інтересам учнів, рівню їх підготовленості та педагогічному замислу вчителя;
• Розвиток пізнавальних інтересів учнів.

Для проведення тижня потребується велика підготовка:
1. визначення цілей, завдань заходів, їх зміст;
2. визначення ролі учнів та вичтеля;
3. складання плану проведення тижня, де вказати на форми та теми заходів, час їх проведення та відповідальних;

Вчитель, складючи план тижня, повинен врахувати умови, в яких буде проходити тиждень, виважити можливості учнів, вивчити їх інтереси. До планування слід залучити і самих учнів, при цьому врахувати питання, пропозиції та побажання самих учнів.
Тиждень історії – це не розвага для учнів, а одна з форм організації навчання, яка повинна бути пов»язана з основним програмним курсом навчання, поглиблюючи, доповнюючи його, а отже, підвищувати рівень навченості учнів, сприяти їх розвитку, розширювати кругозір.. В ході тижня історії між вчителем та учнями виникає тісний зв»язок, який дозволяє їм краще пізнати одне одного. Даний тиждень вимагає від вчителя постійної роботи над собою, постійного поповнення, збагачення своїх знань, підвищення загальнотеоретичного, методичного та загальнопедагогічного рівня. В той час, ця робота дає вчителю широкий простір для прояву ініціативи та творчості, допомагає стати справжнім майстром своєї справи.
Тиждень історії для учня – це теж робота – в бібіліотеці, із джерелами, із текстами, докладами, повідомленнями, рефератами, перед аудиторією.
Тиждень історії не можна називати відносно новою формою роботи, але тим не менше, вона робить неоціненний вклад у позаурочну роботу вчителя.
Під час проведення тижня історії можна використати широкий спектр форм: випуск стіннівок, шкільної газети, складання історичних кросвордів, ребусів, конкурс малюнків, віршів, власних віршів, ессе, демонстрація фоторепортажу, усного журналу, ігри-реконструкції, історичні суди, конкурси макетів, літературно-історичний монтаж, історичний КВК, парад військових різних епох, історико-літературні вечори, ділові ігри, тощо.
Переглядів: 1439 | Додав: Natasha | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Block title
 
 
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz